Over de Federale Prijs Armoedebestrijding

Op 4 juli 2008 de Federale Prijs Armoedebestrijding in het leven geroepen als een onderdeel van het eerste Federale Armoedebestrijdingsplan. Armoede laat immers onze samenleving niet onbewogen. Getuigen daarvan zijn de vele individuen en organisaties die zich dag na dag inzetten om de armoede te bestrijden. Deze prijs wil dergelijke initiatieven steunen en belonen om zo bij te kunnen dragen tot een warmere samenleving.

Sinds de lancering hebben reeds enkele honderden organisaties jaarlijks meegedongen naar deze erkenning. Stuk voor stuk pareltjes. Projecten die getuigen van een individuele en/of collectieve drijfveer om ook hun steentje bij te dragen aan het wegwerken van armoede.

Heb je vragen over de Federale Prijs Armoedebestrijding? Aarzel niet om ons te contacteren via +32 2 508 85 85 of vraag@mi-is.be

De editie 2019

Zoals elk jaar zet de Federale Prijs Armoedebestrijding een aantal projecten in het kader van een welbepaald thema in de kijker. Dit jaar opteerden we voor een brede invalshoek en staat de prijs in het teken van “Participatie”. We belonen in 2019 projecten, organisaties, personen, … die expliciet acties ondernemen ter bestrijding van armoede op basis van een participatieve aanpak en daarbij rekening houden met kennis die voortkomt uit persoonlijke ervaringen met armoede en/of sociale uitsluiting.

Uit alle kandidaten krijgen maximaal 9 initiatieven (3 per gewest) een nominatie voor de Federale Prijs Armoedebestrijding 2019. Uit deze 9 genomineerden wordt de uiteindelijke laureaat voor elk gewest gekozen aan de hand van een publieke stemming.

De prijs bestaat uit:

  • Een geldbedrag van € 10.000 voor elk van de laureaten
  • Een trofee voor elke van de laureaten

De aanvraagdossiers worden beoordeeld op basis van criteria die werden neergepend in het wedstrijdreglement .